Bokashi – uppföljning efter två veckor

image

Som utlovat kommer här en uppföljning av innehållet i den första bokashi-hinken, det som grävdes ner för några veckor sedan. Som synes på bilden var materialet ganska väl nedbrutet, om vi bortser från hushållspapperet som var helt intakt. Kanske var det för torrt, tänker jag. Vi gör ju av med en hel del hushållspapper tack vare vår lille kladdkille.

Många feta maskar hade i alla fall hittat till platsen, trots att det här var i en odlingslåda där det inte brukar vara så mycket mask. Idag har jag grävt ner hink nr 2, och detta i tomtens nordvästra hörn där jag precis grävt bort gräsmattan för att på sikt göra en rabatt. Jorden är tung och lerig och absolut full av mask. DET ska bli roligt att följa upp om några veckor!

Annonser

2 reaktioner till “Bokashi – uppföljning efter två veckor

  1. Tänkte på mängden hushållspapper – vars tillverkare inte skulle leva så gott utan alla barnfamiljer. Har utöver bokashi läst en del om ”no waste” bl.a. på annaskemtvätt. Hittade ett tips där om tygservetter. Det fungerar utmärkt. Och ett par tygservetter extra i tvättkorgen – det gör verkligen ingen skillnad i tvättkaoset – men man slipper risken att pappret suger fukt i bokashihinken så man får mindre lakvatten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s