Kreativ smutstvättshantering

Smutstvätt är ju inte roligt över huvud taget, men då känns det extra viktigt att göra det bästa av saken. Så här har vi löst vår smutstvättsortering.

image

Det här är de två ljusa fraktionerna, sen har vi en likadan för kulörtvätt 40 och 60 grader till vänster. Stommar och plastbackar från Ikeas barnavdelning, ”Trofast” heter den. Den står i vår övre hall utanför badrummet där tvättmaskinen står. Av alla beslut har tagit i husrenoveringen så är detta det bästa: Att ha tvättmaskin och hela tvätthanteringen på samma våning som sovrummen med alla garderober.

Skyltarna är gjorda av kartong med urklippta plagg av överblivet scrapbookingpapper. Det är liksom scrapbooking på riktigt, att scrappa av sånt som faktiskt är över.

image

Det perfekta med den här lösningen är att barnen kan sortera in smutskläderna direkt i rätt back. Dessutom rymmer de här backarna knappt så mycket som går in i tvättmaskinen. När vi har en full back går vi en runda och samlar ihop diverse plagg av rätt typ som ligger och skräpar. (Här är hela familjen ungefär lika skyldiga, utom möjligen far i huset som alltid lyckas lägga kläderna direkt i tvätten, fattar inte hur han gör faktiskt.)

Tillsammans blir det i alla fall en full maskin. Vi försöker att alltid fylla maskinerna för att vara lite miljösmarta. Innan vi hade den här lösningen hade vi en stor tvättunna för allt, och då var det svårt att hålla koll på när en viss tvätt var redo att köras. Nu har vi full koll på tvättberget, alltid något!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s