Uppföljning: räkskal i bokashin

image

Det var ju några veckor sedan jag ställde undan den senaste bokashihinken, den med räkskal i. Nu var det dags att byta igen, och därmed få svar på frågan om lukten. Hur luktar räkskal när de har legat i rumstemperatur i fyra veckor?

Svaret är: lite syrligt och mustigt precis som alla tidigare bokashihinkar. Det är helt fantastiskt hur den här metoden fungerar. Allt ser ut exakt som när jag la ner det i hinken, men ändå är nedbrytningen redan påbörjad.

På det ställe där jag grävde ner den tidigare hinken är det nu bara lite äggskalsbitar kvar, allt annat är nedbrutet. Jorden på det stället är svart och tung och fuktig, en helt perfekt jord utifrån att utgångspunkten var ren lera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s