Samplantering av pelargoner

Det är bara att bejaka och vara glad: Pelargoner är det enda jag förmår hålla levande på terrassen under en solig sommar. Varma dagar som den här så trivs de, man riktigt ser hur de sträcker ut grenarna och njuter. 

De tre gigantiska krukorna av plast ska se ut som rotting fast ingen skulle gå på det ens i kolmörker. Här är det pelargonfest med fyra fem sorter i varje kruka. I doftpelargonkrukan tävlar mimosa, citron och tallbarr om att dofta mest och godast. Hängpelargonen ‘Stellena Pink’ slänger sig utför krukkanten och den röda rosenknoppspelargonen visar stolt upp sina blomknippen. 

I pelargonhyllan står de fem som fått egna krukor. Jag gillar verkligen ‘Tango’-serien, den rosa varianten ser man i mitten på övre hyllan. Blomvilliga och lättövervintrade, mer kräver jag inte.

 Mrs Pollock, min första pelargonkärlek, har blivit rätt många vid det här laget. Hon är så underbart vacker i sitt brokiga bladverk. Sen kommer blomman och alltihop skär sig. Man får titta en extra gång för att vara säker på att man såg rätt. Den damen gör sig bäst utan accessoarer kan man säga…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s