Dags för äppelmust

Pressafrutta Manuale och hennes trogna följeslagare äppelrivaren är redo att tjänstgöra i år igen. Med en äppelmustpress får vi mängder av härlig must. Jag höll på att skriva ”på nolltid” men det hade inte varit riktigt sant, det är lite pyssel förstås. Äpplena tvättas, rivs i den stora rivtrumman och pressas sedan i mustpressen i en linnecylinder. De torra äppelresterna läggs på komposten eller skickas i bruna tunnan. På det hela taget ett trevligt sätt att spendera en höstsöndag.

20141023_114939.jpg

Musten pastöriseras och hälls på bag-in-box eller fryses färsk i petflaskor. Eller så kan man jäsa vin eller cider, det senare tänkte vi testa i år.

Är du intresserad av att hyra Pressafrutta Manuale över en dag/helg för att göra egen must, så kontakta mig!

Annonser

En reaktion till “Dags för äppelmust

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s