Chokladkaka med hemlighet

I senaste Mersmak fanns ett recept på en kaka som jag bara måste prova. Black bean chocolate cake hette den och den blev verkligen god. 

Jag medger att det kändes lite märkligt att mixa svarta bönor med kaffe, men resultatet blev precis som det står i receptet, en chokladtryffelliknande upplevelse. Kompakt och chokladig, och av bönorna märktes inte ett spår. 

Smaksättningsförslaget med apelsin som står i receptet blir säkert om möjligt ännu godare. Det slog mig efteråt att kakan dessutom är vegansk om man väljer havregrädde i ganachen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s