Playmofamiljens egen müsli

IMG_1720-001

”Hörrni, den här omgången lär ju räcka ett tag”

Playmofamiljens egen müsli är lätt att göra. Faktum är att hemrostad müsli varit vår stående frukostfavorit sedan 2005. Så här gör vi:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Gör i ordning en stor långpanna med bakplåtspapper. I en stor bunke blandas:

  • 7 dl rågflingor
  • 7 dl havregryn
  • 2 dl dinkelflingor
  • 2 dl solroskärnor 
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl sesamfrön 
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl blandade hackade nötter/mandel
  • 1/2 dl socker

Allt det torra blandas ihop, och över detta hälls 1/2 dl neutral olja och 2 dl vatten. Müslin bearbetas med händerna tills alla blöta klumpar är upplösta och müslin härligt fuktig. Handpeeling får du på köpet. 

Rosta i ugn 11+9+7 minuter med omrörning mellan varje tidsintervall. Vid omrörning är det viktigt att den müsli som legat närmast kanterna flyttas in mot mitten, så att den inte blir bränd. Eftersom müslin kräver ständig passning (nåja…) är det här ett utmärkt tillfälle att läsa en bra tidning. 

 Ta ut och låt svalna. Blanda i 3 dl blandad torkad frukt.Vi brukar ta russin, äpplen, aprikoser, tranbär eller vad som råkar finnas hemma. Rostade stora kokosflagor på toppen är både vackert och gott, och ger en extra lyxig känsla.

Det här receptet är genialiskt i sin enkelhet. Har man slut på det ena tar man bara lite mer av det andra. 

Annonser

En reaktion till “Playmofamiljens egen müsli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s