Göra vin av äppelmust

Med äppelmust förenklas vinmakandet avsevärt. Inget geggande med avsilning av fruktmassa utan rakt i med jästen och sen är det action direkt. 

Här är jästen som väckts upp med hjälp av en halv liter must. Efter två dagar i rumstemperatur har den kommit igång ordentligt. 

Den jäsande försatsen sätts till hinken där sju liter prima must väntar. Nu ska vi avvakta tills jäsningen kommer igång innan vi sätter till sockerlag. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s