Torkade äppelkuber

Så här års är det mycket äpplen i omlopp här på Krusbärsvägen. Vi gör ju vår egen müsli året om, och vad passar väl bättre än lite torkade äppelkuber att dryga ut russinen med. 

Ett tjugotal äpplen gick åt för att fylla de sex våningarna i vår Evermat. Nu är de riktigt goda sorterna mogna, så det här bli kalas! 

Evermaten är alltså en mat-tork som fungerar så att den skickar varm luft upp genom ollorna. Luften  ventileras ut genom locket och värmer rummet samtidigt som det blir en härlig äppeldoft. Den får gå i ett par timmar, sedan skiftar jag plats på lagren. Ungefär fem-sex timmar tar det innan kuberna är helt torra. 

Så här fint blir det. Jag passar på att använda de fina gamla plåtburkarna som jag ärvt från olika håll.  Eftersom äpplena är helt torra behöver jag inte fundera på om burkarna löser ut några farliga ämnen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s