Omtappning av första vinsatsen

Plommon- och lingonsherryn hade jäst klart och var redo att tappas om. 

Det var en glad överraskning att suga igång häverten och känna den härligt sliskiga smaken. Jag var ju lite orolig över den långa tiden som fruktmassan stod utan att jäsningen kommit igång. Det var ingen fara, kände jag nu. Smaken var distinkt söt med en lätt beska från lingonen. Sherryn är guldbrun och redan ganska klarnad. Bottensatsen däremot är riktigt grumlig. 

Selfie tagen i bottensatsens grumliga spegel.

Nu ska tunnan stå i källaren på eftermogning och klarning i några månader innan vi buteljerar. Det här är årets julklapp, känner jag på mig. Bäst efter 2018, dock. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s