Veckans utmaning: Köksskåpen

Snacka om passande: Precis när vi köpt en ny stekpanna som kullkastade hela ordningen i grytskåpet, så kom denna utmaning. Den tar vi rakt av. Vi började med skåpet för skålar och karotter.

Före…

Som synes på förebilden är det ganska mycket bakgrejer i skåpet. Visst gillar vi att baka men så ofta blir det faktiskt inte. Alla bakformar och det stora tårtfatet fick flytta till ett skåp i rummet bredvid köket, där vi har mycket förvaring tack vare en garderobsvägg. Två stora rostfria bunkar samt ett uppläggningsfat får flytta ner i källaren för eventuell vidare befordran till återbruket. Så här blev det när skåpet var urtorkat och inflyttat igen:

..och efter

Vi vet att köket är omgjort någon gång tidigt sjuttiotal, och vi har inte bytt ut skåpen så det är rätt gedigna men opraktiska lösningar. Det enda vi har gjort är att skicka in alla luckor och lådfronter på omlackering, en riktigt bra grej för övrigt. 

Det mest opraktiska är att det är så svårt att utnyttja underskåpens djup. Samma sak med skafferiet där man kan hitta väldigt spännande gamla saker längst in. 

Nåväl, nu var det dags att gå på grytskåpen som vi har två av, på ömse sidor om spisen.

Före…

Man kan verkligen fråga sig varför vi har så många stekpannor. Särskilt när ingen av stekpannorna fungerar… Teflon, keramik, hardface och jag vet inte allt, det har då inte fungerat för oss. Det var faktiskt orsaken till inköpet av ännu en stekpanna, en i kolstål från De Buyer. Förhoppningsvis ska den fungera så bra att vi inte behöver fundera på att byta igen på länge. 

Vi behåller två andra stekpannor, en liten för att steka på liten platta och en stor för de tillfällen man behöver steka i två pannor parallellt. 

…och efter

En kastrull och fyra stekpannor fick lämna köket. I collaget syns också vår lock-förvaring som sitter på en vägg vid spisen. Inte vackert men praktiskt. I framtiden skulle jag vilja ha samma lösning, men på insidan av en skåpdörr. Ingen av våra skåpdörrar är tillräckligt stor i dagsläget, tyvärr. 

Den här utmaningen var lagom i omfattning och perfekt i tajming. Ännu roligare är att jag kommit in i ett härligt flow och fixat flera andra saker som legat och stört ett tag. Bäst att passa på medan det inte är trädgårdssäsong, för den är det liksom svårt att konkurrera med. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s