Overnight rice

Overnight rice kvalar nog in som det enklaste sättet att laga risgrynsgröt. Jag följer receptet på grötrispåsen. Man startar företrädesvis på kvällen. Risgrynen kokas upp med vatten, kanelstänger och salt och får koka ett par minuter. Därefter tillsätts mjölken och allt får koka upp under långsam omrörning.

Kastrullen dras av från värmen. Locket lägges på och en fluffig handduk sveps om kastrullen. Sedan får den vila på spisen över natten.

Tadaa! På morgonen har vi en perfekt risgrynsgröt som kan kylas ner eller värmas upp.

Jag läste någonstans att man rekommenderade att koka risgrynsgröten genom att ställa kastrullen insvept i tidningspapper och filtar i soffan(!). Då var det här sättet enklare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s